Collage av foton med stadsbebyggelse
Symbol för teckenspråkstolkning.

24 mars 2018 kl. 16:00


Invigning av Ingen äger tiden

Vem har rätt till historien?

Ingen Äger Tiden är ett kreativt undersökande projekt mellan Örebro läns museum och studenter från Kungliga Konsthögskolan.
De tjugotre konstnärerna utforskar och tolkar museets samlingar för att diskutera och ompröva historiska och samtida relationer mellan föremål, plats och gemenskap. Utställningen vill synliggöra och kommentera hur historia skrivs, hur den omvärderas och omformuleras beroende vem som använder sig av den. Vad betyder det att ingen äger tiden?

Välkommen till vernissage den 24 mars kl 16.00

Öppningstal med Birgitta Johansen, Lina Selander, gästprofessor på Kungliga Konsthögskolan, och Johan Hegardt, forskare på Södertörns högskola.

Under kvällens gång kommer ett performance att genomföras av Björn Ekholm Eriksson i ett samarbete med Sara Ekholm Eriksson i verket Light came from sound.

Kl 16.45 sker en Visning av verket Utsikt över staden . Verket är ett platsspecifikt verk där konstnären Fatima Kassius har skapat två handmålade rullgardiner till en lägenhet i det som tidigare kallades för Läkarvillan i Örebro.

Det blir en vandring från museet till Järnvägsgatan 19 där konstnären berättar om hur rullgardinerna hamnade där, processen bakom verket och se rullgardinerna på plats. Vandringen tar ca 30 minuter.

Invigningen teckenspråkstolkas.

Symbol för teckenspråkstolkning.

Kalendarium