Nyheter

Länsmuseet släpper ny app

9 december 2013

Följ Örebros historia under 150 år

Länsmuseet släpper en ny app med gamla fotografier av Örebros gator och torg. "Tidsfönster Örebro" heter appen som är en hjälp för alla som vill titta på staden och se förändringar i stadsmiljön över tid.
- Appen vänder sig till de som tycker om gamla fotografier och de som tycker om att lära sig mer om Örebros byggnader och Örebrohistoria i största allmänhet, säger Elinor Magnerus, avdelningschef för avdelningen för samlingar på Örebro läns museum och projektledare för appen.
Appen som innehåller bilder ur Länsmuseets samlingar visar hur stadsmiljön har förändrats över tid från 1860-talet till i dag. Användaren kan se hur byggnader, torg, gator, skyltar, träd, affärer och människors kläder har sett ut under olika tidsepoker.
- Med hjälp av "Tidsfönster Örebro" kan du ha stan i fickan. Du kan ta med dig den på en promenad eller sitta hemma och titta, säger Elinor Magnerus.
Användaren kan kommentera bilderna, komplettera med information och dela bilderna med sina vänner. Appen går att ladda ner från App Store och Google Play. Den går också att titta på på www.olm.se.


Järntorget, 1968.