Lediga jobb

Två museivärdar för sommarsäsongen på
Siggebohyttans bergsmansgård

Örebro läns museum är viktigt för staden och länet och ska vara ett tillgängligt och intressant museum för alla invånare och besökare. Museet söker nu två engagerade museivärdar som ska delta i arbetet med att driva Bergmansgården Siggebohyttan i under sommaren 2019.

Arbetsuppgifter

Som museivärd kommer du att vara museets ansikte utåt på Siggebohyttan, därför ser vi att du är en glad och utåtriktad person som ser värdet i bra service och gott värdskap. Du har erfarenhet av guidade visningar och känner dig bekväm i att prata inför en grupp. Förutom att jobba som värd i museet, kommer du även att jobba i kaffestugan, med vår kaféverksamhet och butik. Du bör vara lyhörd och drivande samt ha god social förmåga. Du trivs med att samarbeta i grupp.
- Guidade visningar i museet
- Förbereda och hålla i olika programaktiviteter, både för vuxna och barn
- Arbeta med den dagliga försäljningen i kaféet och butiken samt entrébiljetter.
- Förbereda och tillaga fika samt enklare mat.
- Servering, städ, disk.

Utbildning och erfarenhet
- Gymnasieutbildning eller annan inriktning/utbildning av arbetsgivaren bedömd som likvärdig.
- B-Körkort
- Du ska kunna jobba hela perioden 12 juni - 18 augusti.

Meriterande är om du har
- Kulturhistoriskt intresse
- Erfarenhet från kaféverksamhet
- Erfarenhet att hålla guidade visningar eller prata inför grupp
- Språkkunskaper i andra språk än svenska och engelska

Övrigt
- Vi söker två museivärdar för en timanställning under perioden 12/6-18/8, onsdag-söndag. Cirka 75 % i veckan.
- Helgtjänstgöring ingår. Kvällstjänstgöring kan förekomma. Vi förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Som person är du social och nätverksskapande, analytisk och prestigelös. Du behöver vara ordningsam, flexibel och ha viljan att engagera dig även i mer praktiska frågor.

Kontaktpersoner
Per Torgén (Vision): per.torgen@olm.se, tel. 019-6028720
Johanna Björk (DIK): johanna.bjorck@olm.se, tel. 019-6028711


SIGGEBOHYTTAN ÄR EN STORSLAGEN BERGSMANSGÅRD FRÅN BERGSLAGENS STORHETSTID

Mangårdsbyggnaden började byggas runt år 1790 och innehåller 14 rum och 3 kök. Som besökare får du vandra runt i rummen och med alla sinnen uppleva hur ett förmöget bergsmanshem såg ut runt år 1860. I stallbyggnaden står vagnar och kolslädar och i loftbodens visthusbod hänger fårfiolerna i taket. Kaffestugan byggdes ursprungligen som drängstuga under mitten av 1800-talet.

Siggebohyttans bergsmansgård är ett besöksmål både för länets invånare men också för internationella turister. På Siggebohyttans bergsmansgård finns upplevelser för alla, och med över 4000 besökare per år erbjuder vi under sommaren kafé, guidade turer i mangårdsbyggnaden, barnaktiviteter och programverksamhet samt stort midsommarfirande. Museet har öppet för allmänheten onsdag-söndag, och säsongen sträcker sig mellan 15 juni till 18 augusti.

Örebro Läns Museum
Örebro läns museum är en stiftelse med region, hembygdsförbund och tekniskt museum som huvudmän. Museet har ett 30-tal anställda och en budget som omsluter ca 28 miljoner kronor. Förutom museibyggnad och föremålsmagasin i Örebro samt utställningslokaler på Örebro slott finns verksamhet i länet. Länsmuseibyggnaden är stängd för renovering och museet är inne i ett omdaningsskede. Museet ska använda kulturarv och konst för att ge perspektiv på vår egen tids angelägna frågor och vara en mötesplats för reflektion kring det förflutna, samtiden och framtiden. Verksamheten ska utgå från ett publikt perspektiv och bejaka mångfald och tillgänglighet.

Om rekryteringen:
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via annonsen. En ansökan till Örebro läns museum är en allmän handling. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga beslut fattas.