Mitt val –Allas konst

Tecknad ram med ett frågetecken i.

På lördag invigs en ny utställning på Örebro läns museum.
I Mitt val – allas konst har femton personer från länets alla kommuner fått chansen att välja sin favorit ur museets stora konstsamling.

I konstmagasinen finns verk som sällan visas, men ofta önskas och efterfrågas. Under hösten har de utvalda representanterna bjudits in och fritt fått välja en tavla med utgångspunkt i den egna smaken - hjärtats val!

I utställningen kommer nu alla verk att visas tillsammans med en personlig presentation och tankar kring den valda målningen.
De som medverkat har alla olika bakgrund. Det som är gemensamt är att de inte arbetar med konst eller tidigare provat på att närma sig konst på det här spännande sättet.

Utställningen invigs lördag
4 februari kl 12.00

Örebro läns museums styrelseordförande Hans Karlsson inviger utställningen

Evenemanget teckenspråkstolkas.

KONTAKT ÖREBRO LÄNS MUSEUM
Projektledare Kerstin Jennebo
019-602 87 09
Mediakontakter Maria Uddén
019-602 87 10

Pressmeddelanden

 • Hand som håller tre musslor.

  Ett ekosystem för alla

  Debatten om de kulturhistoriska dammarnas framtid har tidvis varit het i Örebro län. På ena sidan finns de som vill rädda hotade arter, på andra sidan de som valt att bo och verka vid sjöar och vattendrag som kan komma att försvinna om dammarna rivs. Varför får inte alla plats?
 • Svartvit bild. Två barn och en jultomte sitter vid en julgran

  julens traditioner

  – ett föredrag i 24 steg.
  När ska fisken lutas? Hur hänger själva advent egentligen ihop med seden att dricka glögg? Och måste knäcken vara så seg? Lugn! Länsmuseet reder ut alla frågor om hur julen firas. Svaret är väl att det mesta är rätt ok – det finns inte så många rätt och fel. Och bakgrunden till hur dagens traditioner ser ut hittar vi i vår historia.
 • Fasad av länsmuseet i slottsparkens höstlfärger

  Örebro läns museum renoveras

  Museibyggnaden i Slottsparken har under en längre tid varit i behov av renovering. Framförallt har det varit problem med taken, vilket lett till läckage och fuktskador i ett par av utställningssalarna och kontoren. Många av de glaspartier och stora fönster som ger byggnaden sin särskilda karaktär är också i behov av vård.
 • Fotokonst föreställande en man iklädd kläder i traditionella samiska färger

  Full fart framåt på länsmuseet

  Nu finns det åter mycket att se på Örebro läns museum. Alla salar på museet är igen fyllda med utställningar. Utställningarna - bjuder på stor variation men flera av dem har också gemensamma nämnare – just nu på temat gemenskaper och människovärde.

arkiv pressmeddelanden