Se och göra

Örebro läns museum är en levande mötesplats för alla åldrar!

Genom möte med konst och kulturhistoria vill vi att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. Från och med i höst finns museet på Örebro slott med utställningar, skolpedagogik, familjeaktiviteter, föreläsningar och en hel del annat.

Kycklingjakten!

En rolig aktivitet för er som stannar hemma i påsk!
I pdf-filen finns instruktioner, talong och symbolkort. Printa gärna ut dem på papper och placera ut korten runt om i hemmet så att barnen får gå på kycklingjakt. Korten behöver inte placeras i någon bestämd ordning. Målet är att använda chiffret på talongen för att komma fram till vad våra virriga kycklingar heter. Här laddar du ner filenPDF (pdf, 5.8 MB).

Ett facit med kycklingarnas namn finns också som länkPDF (pdf, 628.9 kB) – men tjuvkika inte!

Aktiviteten passar för barn som är gamla nog att skriva.

Lycka till och Glad påsk!


Vill du besöka museets utställningar på slottet då vi i normala fall inte har öppet? Boka via mail bokning@olm.se!*

*Museet öppnar sina utställningar på slottet för grupper med minst 10 personer. Besöket på 60 min kan bokas måndag till fredag kl 13.00-17.00. Besöket bokas minst 5 dagar i förväg. Ni erhåller en bekräftelse av bokningen. Fri entré. Obs! Ingen visning, endast öppethållande.

Se info om tillgänglihet i våra lokaler och anläggningar

Kalendarium

Nya evenemang kommer inom kort

Utställningar

För familjen

Garntomtar

Våra familjeaktiviteter är för barn i sällskap med vuxen.

När museibyggnaden på Engelbrektsgatan är stängd för renovering kan lokalerna för våra aktiviteter skifta.

sportlov på museet

Sportlovet firas traditionsenligt med Bildjakt i utställningarna på Örebro slott!Gå på Bildjakt i våra utställningar på slottet och leta efter detaljer på konstverk och föremål. Om man vill kan man vara med och tävla om fina priser. Bildjakten är en gammal tradition på museet som har pågått i nästan fyra decennier. Passar alla åldrar.
Vår lilla skaparverkstad är öppen för skapande på egen hand i mån av plats (ej pedagogledd aktivitet).17 februari – 21 februari (mån-fre)
kl 11.00-15.00